boligindretning arkitektforbundet havearkitekt arkitekter indretningsarkitekt i Danmark

freelance 3D visualisering tegninger modellering projektering 3d grafiker illustrator

freelance 3D visualisering tegninger modellering projektering 3d grafiker illustrator

Hvad er en visualisering? Ordet er problematisk, og der har været meget få definitioner, som forsøger at definere dette område, vi arbejder i. Endnu vigtigere: hvad der ikke er en visualisering? Det er let at argumentere for, at noget visuelt er en visualisering en eller anden måde men betyder det noget? Her er en definition af visualisering og et par eksempler for at illustrere de forskellige kriterier.

Følgende er tre minimale kriterier, som enhver visualisering skal opfylde for at blive betragtet som en pragmatisk visualisering. En god visualisering sikkert har at gøre mere, men disse kriterier er nyttige til at trække grænsen mellem en masse ting, der ofte kaldes visualisering og hvad vi betragter visualisering på dette område.

Er baseret på (ikke-visuelle) data. En visualisering formål er formidling af data. Det betyder, at de data, der skal komme fra noget, der er abstrakt eller i det mindste ikke umiddelbart synlig (ligesom indersiden af det menneskelige legeme). Dette udelukker fotografering og billedbehandling. Visualisering forvandler fra det usynlige til det synlige.
Producere et billede. Det kan synes indlysende, at en visualisering har til at producere et billede, men det er ikke altid så klar. Desuden skal den visuelle være det primære middel til kommunikation, kan andre modaliteter kun give yderligere oplysninger. Hvis billedet er kun en lille del af processen, er det ikke visualisering.
Resultatet skal være læselige og genkendelige. De vigtigste kriterier er, at visualiseringen skal give en måde at lære noget om dataene. Enhver transformation af ikke-trivielle data i et billede vil udelade oplysninger, men der skal være mindst nogle relevante aspekter af data, der kan læse. Visualiseringen skal også kunne genkendes som én og ikke foregive at være noget andet

freelance 3D visualisering tegninger modellering projektering 3d grafiker illustrator

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

boligindretning arkitektforbundet havearkitekt arkitekter indretningsarkitekt i Danmark