Arkitektforbundet boligindretning arkitekter havearkitekt københavn

BOLIGINDRETNING

BOLIGINDRETNING

BOLIGINDRETNING

Underholdning for masserne
Tv blev hurtigt vedtaget i almindelige hjem, og i Danmark blev hurtigt givet det populære navn ‘Huset alter «. Denne betegnelse var først og fremmest ment som en joke, men det var meget beskrivende for den rolle, som fjernsynet blev givet i mange hjem. Tv blev genstand for daglige tilbedelse og for mange mennesker også omdrejningspunkt omkring, hvilke aktiviteter i hjemmet var struktureret og planlagt. Mange sociologer overveje middagsbordet den mest betydningsfulde samlingspunkt-punkt for familien, men de undervurderer betydningen af ​​tv og den effekt det har på familielivet (som eksemplificeret ved sociologen Mary Douglas ‘”ideen om Home: En slags rum “, 1999). Der, foran det blå lys, blev dagens program drøftet, og nyheden blev evalueret, samt tøj af værten eller værtinden af programmet. Foran fjernsynet var, hvor du har brugt tid sammen på en måde, der ifølge Douglas, er en forudsætning for koordineringen af ​​tid og sted, der er grundlæggende for skabelsen af obligationer mellem familiemedlemmer (Douglas 1991 291).

BOLIGINDRETNING

BOLIGINDRETNING

BOLIGINDRETNING
Zerlang hævder, at underholdning er den moderne menneskes erstatning for samfundet af familien eller samfundet, der gik tabt, da moderniteten sat i (Zerlang 1987, s. 8). Hvis dette er tilfældet, fjernsyn gjorde – i hvert fald mens der var kun ét sæt i hvert hjem – til en vis grad udgør den lim, der stak den moderne familie sammen. Dette er, hvad David Gauntlett og Annette Hill konkluderer i deres analyse af tv-vaner i Storbritannien:
BOLIGINDRETNING
“.. Tv er, i det mindste, en katalysator for former for organisering af tid og rum – eller for at være mere eftertrykkeligt, ofte en primær afgørende faktor i, hvordan husholdningerne tilrettelægger deres interne geografi og dagligdags tidsplaner” (Morley: 90) .
BOLIGINDRETNING
Sammenligningen af tv til et alter er givet en ekstra dimension, hvis det ses i lyset af de tyske intellektuelle Walter Benjamins refleksioner over tabet af “aura” i “Das Kunstwerk im Zeitalter notfartøj technischen Reproduzierbarheit” fra 1935 til 1936. Overrasket, fascineret, men også bekymret over den nye verden, Benjamin forudsiger dramatiske ændringer i vores modtagelse af kunst. Teknologi kan bringe os kunst fra fjerntliggende hjørner og steder på en måde, der først nu er blevet muligt. Men fordelene ved denne nye teknologi på bekostning af “aura” – den unikke mystik, der er forbundet med religiøs kunst og relikvier, der anvendes i ritualer og ceremonier.

BOLIGINDRETNING
Benjamin oplevede opfindelsen af ​​radioen, før han døde i 1940, men han havde ikke opleve invasion af massekulturen, vi har set siden opfindelsen af ​​fjernsynet. Dette medium, i langt højere grad end radio, biograf og fotografering, har erstattet kunsten som formidler af virkeligheden. Mere end noget andet, har mediet ændret vores opfattelse af virkeligheden. I stedet for at søge information, besøg fremmede kulturer og placerer os selv, vi lade verden komme til os i små, koncentrerede doser via tv-programmer, der ofte er bygget på en måde, der gør dem interessante og underholdende. Som Robert Hughes påpeger, vi skaber vores eget tv montage når vi zapper fra det ene program til det andet (1991). I dag er folk over hele verden sidder foran deres tv, at zappe gennem en bred vifte af programmer som quizprogrammer, dokumentarfilm, sæbeoperaer etc. og mellem tysk, arabisk, engelsk og franske kanaler for at finde, hvad de virkelig ønsker at se. I dette kaos af billeder og input vi sammenstykke vores egne private montage af verden fra de eksisterende montager bragt til os af fjernsynet. Det er meget usandsynligt, at dette puslespil, vi skaber for os selv, er en skildring af verden, som den virkelig er.

BOLIGINDRETNING

BOLIGINDRETNING
BOLIGINDRETNING

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Arkitektforbundet boligindretning arkitekter havearkitekt københavn